Sanitair

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6609 van /home/polytec/domains/polytechno.be/public_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in _webform_client_form_rule_check() (regel 2079 van /home/polytec/domains/polytechno.be/public_html/sites/all/modules/webform/webform.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in _webform_client_form_rule_check() (regel 2079 van /home/polytec/domains/polytechno.be/public_html/sites/all/modules/webform/webform.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in _webform_client_form_rule_check() (regel 2079 van /home/polytec/domains/polytechno.be/public_html/sites/all/modules/webform/webform.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in _webform_client_form_rule_check() (regel 2079 van /home/polytec/domains/polytechno.be/public_html/sites/all/modules/webform/webform.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/polytec/domains/polytechno.be/public_html/includes/common.inc).

"water is een kostbaar element..."

Sanitair warm water is geen luxe, het is een primaire behoefte. Ongeacht hoe hoog de vraag voor warm water in uw woning is, u wilt een absoluut betrouwbaar systeem dat bovendien geen deuk in uw budget maakt.

Onder het begrip sanitair valt alles wat er tijdens de nieuwbouw of verbouwing/renovatie van een gebouw geplaatst wordt in de badkamer, slaapkamer, toilet, douche enz. Van waterleiding,kraan tot afvoer,riool, alles wat er tussen zit valt onder dit begrip.Er is enorm veel keuze aan vorm, materiaal, mogelijkheden en gebruiksdoel op de markt. In het aanbod is duidelijk verschil in kwaliteit en prijs van het sanitair en overig materiaal.

COMFORT

Water speelt een belangrijke rol in ons leven, iets waar we vaak te weinig bij stil staan. We moeten er dus voor zorgen dat we er optimaal en in alle comfort kunnen van genieten.

Je mag je huis met de meest luxueuze en duurste badkamertoestellen uitrusten, als de sanitaire toevoer- en afvoerleidingen niet volgens de regels van de kunst geplaatst zijn, is je sanitair comfort beneden alle peil. Een goede sanitaire installatie kan het comfort van uw woning aanzienlijk verhogen. Dat er heel wat meer bij te kijken komt om warm water te verkrijgen, daar staan we niet zozeer bij stil. Toch gebruikt een persoon per dag gemiddeld 120 liter water, waarvan maar liefst 50 à 60% warm water. Een belangrijk punt dus, want wat is nu de beste en goedkoopste wijze om dit water te verwarmen? Het ideale systeem zal uiteraard afhankelijk zijn van de woonsituatie: het aantal bewoners, de hoeveelheid sanitaire toestellen in de woning, hoeveel baden, douches, toiletten, enz. er zijn,…

MILEU EN BESPARING

Door het regenwater op te vangen en te hergebruiken, kan je waterverbruik drastisch verminderen en vermijd je dat er te veel water in de riolering terechtkomt. In een tijd waarin waterbesparing steeds meer deel uitmaakt van het ecologische gedachtegoed, scoort het gebruik van een bad heel wat minder goed dan douches. Het waterverbruik ligt zelfs lager bij een 'traditionele' douche dan bij een bad. Het aanbod van douches op de markt is dan ook groot, van designregendouches tot spaardouches. Die laatste zijn steeds meer gewild omdat ze het waterverbruik aanzienlijk terugschroeven en tegelijk hetzelfde comfort geven als een 'traditionele douche'. Naast de bekendste systemen zoals boilers en geisers zijn er uiteraard nog een aantal interessante mogelijkheden om warm water te produceren, namelijk de zonneboiler en de warmtepompboiler. Uiteraard ligt de installatiekost hiervan iets hoger, hoewel de premies en tegemoetkomingen van gemeentes en netbeheerders deze meerprijs gedeeltelijk compenseren. Bovendien verdienen deze installaties zich op langere termijn terug.

KWALITEIT, VEILIGHEID EN GEZONDHEID

Legionellabacteriën kunnen overal in drinkwater aanwezig zijn (drinkwater is niet steriel). Bij watertemperaturen onder de 20 °C zijn ze weliswaar levensvatbaar, maar kunnen ze zich niet vermeerderen. De mens raakt geïnfecteerd als met legionellabacteriën besmette waterdruppels worden ingeademd of wanneer per ongeluk besmet water in de luchtpijp komt. Om de verspreiding van legionellabacteriën in uw sanitaire installatie tegen te gaan, moet u een aantal maatregelen nemen. Deze betreffen niet alleen de waterkwaliteit, maar ook de bouw, het gebruik en het onderhoud van de installatie.

Drinkwater zou eigenlijk altijd gefilterd moeten worden. Door een filter te gebruiken, wordt verstopping van boilers en leidingen voorkomen. Op die manier wordt ook het risico op corrosie verlaagd. Kalkaanslag bedekt de binnenwanden van de leidingen met een ruwe biofilm, die de verspreiding van legionellabacteriën bevordert. Bovendien voeden de bacteriën zich met calcium- en magnesiumionen. Het gebruik van een beschermingssysteem tegen kalk (waterontharder of antikalksysteem) gaat het ontstaan van een biofilm tegen.

Corrosie kan de hygiëne van het drinkwater in gevaar brengen. Ten gevolge van corrosie worden de wanden van de leidingen ruwer, wat de vorming van een biofilm bevordert. Bovendien zijn corrosieproducten (ijzer) een belangrijke voedingsbron voor legionellabacteriën. Met behulp van een juiste dosering aangepaste producten en het gebruik van alternatieve systemen kan de vorming van corrosie, en daardoor de groei van legionellabacteriën, tegengegaan worden. Tevens zal uw installatie veel langer meegaan.

LUXE

Warm water dat door middel van een simpele handeling door onze kranen stroomt, vinden we in onze Westerse maatschappij doodnormaal, hoewel het toch een basis vormt van onze luxe. De tijd dat thermen of een kuuroord een voorrecht waren voor de rijken is reeds lang voorbij. Je hoeft geen fortuin uit te geven en ook geen grote werken uit te voeren om jouw niet zo ruime badkamer in een heerlijk wellnesscentrum en ontspanningsoord te veranderen!

SERVICE EN ONDERHOUD

Een grondige controle van de aanwezige toe- en afvoerleidingen en de riolering is noodzakelijk wanneer je gaat renoveren. Zeker als je het risico op lekken in de toekomst wil uitsluiten. Regelmatige controles en onderhoud vermijden zware herstellingskosten en zijn nodig voor de veiligheid van je installatie.

RENOVATIE EN AANPASSINGEN

U wenst uw badkamer te renoveren of een volledige nieuwe badkamer te installeren, dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij kunnen zelf een voorstel doen met standaard meubels en toestellen maar u kan ook een kijkje gaan nemen in de showroom van één van onze leveranciers. Hierdoor kunnen we onze klanten een ruime keuze aanbieden van sanitaire meubelen, douches, baden, kraanwerk, accessoires, ... Wij installeren dan de door u gekozen sanitaire meubels en toestellen met alle zorg en precisie.

Is uw badkamer glibberig of is de badrand te hoog om het bad veilig te gebruiken, dan wilt u misschien uw badkamer aanpassen of een bijkomende douche installeren. Met de vergrijzing van de bevolking, is er in de bouwsector een groot aanbod aan aangepaste technieken en toestellen.

Nieuws

Wil u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?


1 - Ga naar onze facebook pagina
2 - Like onze pagina
3 - Regelmatig zal u van ons berichten ontvangen die interessant kunnen zijn voor u

Go to top